Saltar apartados

PRESENTACIÓ

 

¡Hola! Acabes d'accedir a la pàgina web del Departament de Psicologia Evolutiva i Didàctica de la Universitat d'Alacant. Pot ser que hages entrat en la nostra pàgina cercant alguna informació o de forma accidental. Siga com vulga, esperem amb els nostres continguts poder resoldre la teua consulta, en el primer cas, o simplement despertar el teu interès pel nostre Departament i animar-te a recórrer els continguts per a conèixer-nos una mica més. Per a fer operativa i eficaç aquesta pàgina web existeix un equip de treball que intenta mantenir-la actualitzada, de manera que tota la informació que hi trobes siga d'utilitat.

La pàgina web en la qual ara estàs navegant posa imatge a un Departament relativament nou, però amb una gran consistència i un gran nivell d'activitat, que s'ha consolidat en tan poc temps com un dels Departaments capdavanters en els rànquings de la Universitat d'Alacant. En aquests moments disposem de 69 docents integrats en dues àrees de coneixement, Psicologia Evolutiva i de l'Educació, amb 53 professores i professors i Didàctica i Organització Escolar, amb 16 docents. En aquest Departament, adscrit a la Facultat d'Educació, ens ocupem, com pots observar, de dos aspectes fonamentals en la formació docent: la psicologia i l'educació. I és en aquests àmbits on desenvolupem l'activitat docent i investigadora.

Quant a la docència, tenim sota la nostra responsabilitat una part important del treball dels graus de Mestre d'Educació Infantil i d'Educació Primària, del Grau de Treball Social, del Grau de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport i del Grau de Criminologia. També participem en la docència del Màster Universitari en Recerca Educativa, i en el Master Universitari en Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d'Idiomes. A més, com a docents, coordinem la Línia de Recerca en Disseny, Orientació i Intervenció Psicopedagògica, que forma part del Programa de Doctorat en Recerca Educativa.

I com a investigadors desenvolupem una gran activitat, com podràs observar si consultes l'apartat específic d'aquesta pàgina web (grups i línies de recerca). Els resultats es veuen reflectits en multitud d'informes i publicacions en revistes científiques amb un elevat índex d'impacte.

L'oferta formativa del Departament es complementa amb l'organització i/o participació del professorat en diversos cursos d'especialització i perfeccionament en el camp de l'orientació, l'educació especial, l'atenció a la diversitat, etc., dirigits principalment al professorat d'educació primària i secundària.

I finalment, també és interessant que sàpies que membres d'aquest Departament mantenen estreta col·laboració amb diferents centres de recerca estrangers, com són les Universitats de Yale a EUA, Roma Tre a Itàlia, Minho a Portugal, Tübinguen a Alemanya i Bio-Bio a Xile, a través de programes d'intercanvi de professorat, programes de formació de doctorat i projectes específics de recerca.

Com veus, el nostre Departament desenvolupa una gran activitat i manté un gran interès per estar present en tots aquells fronts on puguem aportar alguna cosa en pro de la qualitat educativa, que és el nostre referent. Esperem poder resoldre les teues inquietuds en aquesta visita i estem a la teua disposició per a qualsevol dubte que tingues.

Una salutació

L'equip directiu del Departament

Departament Psicologia Evolutiva i Didàctica


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: +34 965 909886

Fax: +34 965 909886

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464